KYOCERA Document Solutions ontwikkelt 's werelds eerste BIOMASSA toner

20 juni 2012

Schiphol-Rijk: KYOCERA, een van 's werelds toonaangevende Document Solutions bedrijven, heeft de eerste biomassa toner met 30 procent hernieuwbare grondstoffen ter wereld ontwikkeld. Dit betekent 30 procent vermindering van de CO2-uitstoot in vergelijking met de productie van conventionele toners. Biomassa heeft geen enkel effect op de productie van levensmiddelen omdat de biomassa volledig afkomstig is van gecertificeerde teelt."

"Onze duurzame ECOSYS product-technologie levert al 20 jaar een essentiële bijdrage aan de bescherming van het milieu. Het produceert niet alleen tot 75% minder afval dan bij conventionele systemen, maar de drum gaat tot dertig keer langer mee. We nemen nu de volgende stap met onze biomassa toner die dit jaar op de markt komt", zegt Erik Wolthuis, Product Manager bij KYOCERA Document Solutions Nederland." We gebruiken uitsluitend RSPO gecertificeerde biomassa voor de vervaardiging van deze baanbrekende ontwikkeling."

Roundtable Sustainable Palm Oil (RSPO) is een keurmerk opgericht in 2003 op initiatief van WNF. Het doel is om duurzame teeltmethoden voor palmolie te bevorderen en zo het milieu te beschermen. RSPO-gecertificeerde teelt voldoet aan strenge sociale en ecologische criteria. Dit garandeert dat er geen grondstoffen worden gebruikt die eigenlijk voor de productie van levensmiddelen zou moeten worden gebruikt.

KYOCERA Document Solutions zal in eerste instantie biomassa toner leveren voor vijf biomassa modellen in de FS-serie. Deze zijn gebaseerd op de FS-C2026MFP+, FS-C2126MFP+, FS-C2526MFP, FS-C2626MFP en FS-C5250DN. De introductie van de biomassa toner en de biomassa-producten is gepland voor de tweede helft van 2012.