Beweeglijk werken

Een kantoorbaan betekende in het verleden bijna altijd full time zitten. Zittend werken is niet per definitie verkeerd, maar wanneer u gedurende uw werkdag enkel zit, kan dit vervelende gevolgen hebben. Een aantal van deze gevolgen zijn een gebrek aan concentratie en een verhoogde vermoeidheid. Deze gevolgen zorgen ervoor dat uw productiviteit verlaagd wordt, terwijl uw werkdag vermoeiend aanvoelt.

“Maar moet ik dan altijd staand gaan werken, dat is toch ook vermoeiend?”

Dat klopt, vandaar dat wij afwisseling aanraden. U kunt dit doen door een aantal keer te gaan staan tijdens uw werkzaamheden of door te gaan bewegen. Dit zorgt voor een stimulans in uw hersenactiviteit, waardoor uw concentratie hoog blijft en uw vermoeidheid verminderd. U kunt op meerdere manieren afwisselend werken, zoals het werken aan een zit-sta bureau, die in hoogte verstelbaar is, zodat u kunt afwisselen tussen staand en zittend werken. Hiernaast hebben wij ook opties om echt in beweging te komen, zoals de bureaufiets. Dit is een soort hometrainer welke geschikt is om te gebruiken wanneer u aan uw bureau werkt. Hierdoor wordt u niet alleen actiever gedurende de dag, maar wordt uw algemene gezondheid ook verbeterd!

Beweeglijk werken door middel van 4 handige tips

Sla de lift over
Werkt u in een pand met een lift? De kans is dan groot dat u veelal de lift pakt, terwijl de trap vaak wordt overgeslagen. Dit gedrag is begrijpelijk, maar zorgt er ook voor dat u nog minder in beweging komt gedurende de werkdag.

Loop naar uw collega’s
Door het gemak van mailen en bellen, hoeven wij steeds minder actie te ondernemen om in contact te komen met collega’s. Hierdoor wordt het alleen maar gemakkelijker om te blijven zitten, waardoor u beter een fysiek contactmoment kan zoeken. Hiervan wordt uw werkrelatie en werksfeer ook nog eens verbeterd!

Haal uw eigen drinken
Traditioneel gezien wordt op de meeste kantoren gezamenlijk koffie gehaald, wat erg collegiaal lijkt. Dit is echter een grote reden dat Nederland “kampioen zitten” is. Het is dus beter om uw eigen drinken op te halen, want dit geeft u een reden om in beweging te komen.

Kies een ander toilet of printer
In grotere panden gebeurt het snel dat u een vaste plaats heeft waar u uw prints afdrukt en koffie haalt. Dit zijn vaak de machines die het dichtstbij uw werkplek geplaatst zijn, want dit scheelt uiteraard tijd. Het is echter beter om iets verder te lopen, want de verloren looptijd verdient u door een verhoging van de motivatie en creativiteit weer terug!

Zitondersteuningen

Wanneer u staand werken toch totaal niet zien zitten, kunt u altijd nog kiezen voor een dynamische zitoptie. Hierbij kan gedacht worden aan de Swopper van Aeris. Deze ‘3D-bureaustoel’ stimuleert beweging in uw lichaam. Hierdoor blijft uw rug recht en soepel, daarnaast heeft het een positief effect op de stand van uw bekken en heupen.

Stahulpen

Staand werken klinkt als een behoorlijke stap, maar slimme stahulpen zoals de Muvman van Aeris helpen de stap te verkleinen. De Muvman is een beweeglijke hoge kruk, welke zorgt dat niet al uw gewicht op uw benen hoeft te leunen. De stoel is beweeglijk, maar gaat door de stabiele standvoet niet te sterk schommelen. Hierdoor wordt hersenactiviteit verhoogd terwijl er geen afbraak is op uw concentratievermogen.

Bent u nieuwsgierig, maar twijfelt u nog?

Neem contact met ons op en wij kijken samen met u naar de beste oplossing. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een vrijblijvende proefperiode. Tevens bieden wij graag ondersteuning om een nieuwe manier van werken zorgvuldig te implementeren op de werkvloer.

Wilt u een ergonomisch hulpmiddel proberen?