Meer beweging en afwisseling tijdens uw werkdag

Wanneer we zitten definiëren als langdurig in één houding zitten aan een bureautafel en dat in combinatie met diverse andere vormen van zitten gedurende de dag zonder de nodige beweging, dan is zitten zeer slecht voor ons lichaam.

Bij veel werkzaamheden is een stabiele zithouding echter wel gewenst, zoals bijvoorbeeld een tekenaar met een nauwkeurige muisbeweging.

Bij andere manieren van informatieverwerking (via tablet of mobiel) kun je andere dynamische houdingen of lopen aannemen. Overleg kan ook op veel verschillende manieren, maar aan een tafel is vaak praktisch. Het belangrijkste is volgens onze specialisten om in beweging te blijven en de juiste balans te vinden tussen zitten, staan en bewegen.

Wat is voldoende afwisseling?

Kantoorwerkers zitten gemiddeld meer dan 75% van hun werktijd. Daarnaast brengen Nederlanders gemiddeld 85% van hun vrije tijd zittend door. Dan zitten we al gauw meer dan 11 uren per dag! Het ideale werkpatroon van een een werknemer bestaat echter uit een variatie van ca. 5 uur zitten, 2 uur staan, een half uur bewegen en 16 zit/sta transities, volgens onderzoek van professor Alan Hedge. 

Tips voor meer beweging in het kantoor

1. Afwisseling en beweging

Wissel het zitten elk half uur af met een paar minuten staan of - nog beter - lopen. Zet bijvoorbeeld de prullenbak wat verder weg en kies voor de verste printer.

2. De juiste voorzieningen

Zorg in uw kantooromgeving voor voldoende zit/sta bureau's of bijvoorbeeld kantoorfietsen en stimuleer het personeel om meer in beweging te komen. Dit past ook perfect bij het vitale imago van uw bedrijf!

3. Een goed voorbeeld doet volgen.

Probeer collega's ervan te overtuigen ook te gaan staan. De omgeving heeft namelijk grote invloed op ons gedrag; zien zitten doet zitten.

4. Download deze poster en hang 'm op in uw kantoor!

Krijg uw kantoor in beweging.

Benieuwd hoe รบ uw kantoor meer in beweging kunt krijgen?

Bruinsma Kantoor Efficiency is specialist in het zorgen voor een vitale werkomgeving. Met verschillende zit/sta-oplossingen en oplossingen voor kantoorfitness, hebben wij al menig kantoor in beweging gebracht. Bent u benieuwd hoe dit voor u zou kunnen werken? Bespreek het vrijblijvend met één van onze specialisten. Of wilt u samen met een ergonoom of fysiotherapeut de zithouding en afwisseling verbeteren? Wij regelen het graag voor u!

Contact opnemen