Van statische werkplek naar dynamische kantoorinrichting

Het is ontzettend belangrijk om bij uw kantoor een passende projectinrichting te hebben. Het doel van de inrichting is er voor zorgen dat uw medewerkers zo plezierig mogelijk aan het werk kunnen. Een goede kantoorinrichting met de juiste dynamiek, stimuleert uw medewerkers om tot het beste resultaat te komen. Bruinsma is al meer dan 20 jaar specialist in het creëren van dynamische kantoorinrichting, van uw dromen een ontwerp maken en uw kantooromgeving turn-key opleveren

>> Advies aanvragen

8 mogelijkheden voor een dynamische kantoorinrichting

Hoe zouden onze specialisten naar uw kantooromgeving kijken?

Uw kantoor zo dynamisch mogelijk inrichten, wat houdt dat in? Naast het gebruik van dynamisch meubilair wordt beweging tevens gestimuleerd door een dynamische inrichting. Het begint al met bijvoorbeeld het strategisch plaatsen van bijvoorbeeld de koffie-automaat en het gezamenlijke meubilair. Door dit centraal in te richten in plaats van in iedere kantoorruimte, ontstaat er automatisch meer beweging. Technologische ontwikkelingen zoals de smartphone, tablet en laptop maken het ook mogelijk om overal te werken wanneer u maar wilt.

De basis. Houd het flexibel

Activiteit gerelateerd werken vraagt om een open en flexibele structuur, waarbij de omschakeling van het één naar ander probleemloos moet zijn. Dit maakt dat kantoorgebruikers zich vrij kunnen én willen verplaatsen. Een investering in een dynamische en aantrekkelijke inrichting is een investering in een vitale, productieve en creatieve organisatie. 

1. Het delen van faciliteiten

Een belangrijke basis is om algemene faciliteiten te verdelen over uw gehele kantooromgeving. Vaak kiezen bedrijven voor meerdere multifunctionele printers, verschillende koffiezetapparaten en andere versnipperde faciliteiten. Vanuit gemak natuurlijk geweldig, maar hierdoor beweegt men aanzienlijk minder. Ook bespaart u nog eens op de aanschaf!

2. Stilte en concentratie

Kort maar geconcentreerd werken in een staande ruimte zorgt ervoor dat u zich volledig kan richten op die ene belangrijke taak. Heeft u het werk voltooid? Dan gaat ie gewoon weer op uw standaard plek zitten! Creëer stilteruimtes met sta-bureaus, hierdoor blijft men niet onnodig lang in de ruimte zitten.

3. Staand vergaderen

Vergaderen moet je alleen doen als het resultaat heeft. Een inspirerende ruimte met een actieve houding, zorgt ervoor dat het krachtig en efficiënt wordt. Er zijn tal van mooie staande vergadertafels beschikbaar, of misschien wilt u wel vergaderen op een kantoorfiets?

4. Videogesprek in akoestische ruimte

Geweldig dat het kan! Videobellen met uw collega's aan de andere kant van de oceaan of een klant van persoonlijk advies voorzien via het scherm van uw tv. Zorgt u wel dat deze in een akoestische ruimte hangt? Dit zorgt voor een betere concentratie en ervaring tijdens uw videogesprek. 

5. Sta op van uw stoel

Onderbreek het langdurig zitten en zorg dat u afwisselend staat en zit. De zit- en sta-bureau's van onze leveranciers Markant, Vepa en Dencon zorgen ervoor dat u met één druk op de knop uw bureau op de voorkeurshoogte zet. Ook staand moet u goed aan uw ergonomie denken.

6. Telefoneren in een akoestische cel

Telefoneren is bij uitstek een werkactiviteit waar een staande houding geschikt is. Het zorgt voor betere doorbloeding en concentratie en dus betere gesprekken. Er zijn handige akoestische cellen beschikbaar welke u gewoon aan de muur hangt en onder gaat staan!

7. Spontaan staand werkoverleg

Spontaan staand werkoverleg met een collega? Met de handige zit- en sta-scenario's kunt u eenvoudig uw werkplek bijstellen naar een staand werkoverleg. Bent u klaar met uw overleg? Dan neemt u gewoon weer plaats op de stoel. Wanneer het overleg iets langer duurt, kunt u ook een zithulp plaatsen.

8. Bewegen en werken tegelijk

Bewegen en werken tegelijkertijd kan! Met de Oxidesk van Markant heeft u een hometrainer en bureau in één. Draagt u straks de bolletjestrui van het kantoor? Met voldoende fietsbeweging blijft u fit en verhoogt u uw concentratieniveau!

Advies van onze specialisten

Hulp nodig? Maak vrijblijvend een afspraak!