Projectinrichting Bemog Zwolle

Uiteraard richt Bruinsma Kantoor veel mooie bedrijfspanden in, maar niet vaak krijgen we het verzoek om een voorstel te maken voor een prachtig monumentaal pand. Dit keer wel! Bemog Projektontwikkeling is namelijk gevestigd in het prachtige Flevogebouw in Zwolle. Het pand, dat in 1898 gebouwd is als ambachtsschool, ligt op een prachtige plek aan de rand van het centrum, vlak naast theater De Spiegel.

De opdracht

Na een bezoek van Bemog aan onze showroom en een daaropvolgend gesprek op locatie in Zwolle waren de wensen duidelijk. De kantoren moeten weer up-to-date worden gemaakt met elektrisch verstelbare bureaus, er moet een gezellige ontmoetingsruimte komen, schone en gezonde lucht door groene wanden en vooral duurzaamheid moet een grote rol spelen.
Het was voor ons duidelijk, we gaan aan de slag met de producten van onze 100% Nederlandse leverancier Vepa, gevestigd in Hoogeveen. Lokaler kun je het haast niet krijgen!

We zijn begonnen met de ideeën voor het ontwerp en dat leidde tot een totaalplan. Hierin hebben we een duidelijke plattegrond opgemaakt, meubelen uitgekozen, kleuren voorgesteld en voorbeelden van decoratie aangereikt. Hieronder een aantal pagina’s uit dit plan:

Verliefd op Plastic Whale

Nadat het plan was voorgesteld zijn we samen met Bemog gaan kijken in de showroom van Vepa. Hier is de directie van Bemog verliefd geworden op de Plastic Whale vergadertafel en stoelen en zodoende zijn deze opgenomen in het uiteindelijke plan.

Plastic Whale by Vepa is een geweldig initiatief waarbij het plastic afval dat uit de Amsterdamse grachten wordt gehaald, wordt hergebruikt bij het maken van prachtige meubelen.

Een prettige werkomgeving met échte planten

Om een prettige en gezonde werkomgeving te creëren, hebben we de mensen van Cloud Garden uit Zwolle ingeschakeld. Zij leveren prachtige groene wanden en plantenbakken, gevuld met de mooiste planten die een zeer positief effect hebben op de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Onder andere in de grote Boardroom komt deze groene wand prachtig tot zijn recht. De al bestaande fotocollage van Bemog is op een mooie wijze geïntegreerd. Dit aangevuld met de indrukwekkende Plastic Whale producten heeft geleid tot dit prachtige resultaat:

Ook ruimte voor ontmoeten

Daarnaast was er een wens om de bestaande kantineruimte om te toveren tot een inspirerende ontmoetingsruimte. Dit hebben we verzorgd met verschillende zitjes, zowel hoog als laag, kasten met plantenbakken en een bibliotheektafel.

Meer foto’s

Hierbij de overige foto’s van een aantal werkplekken, vergaderruimtes en ontvangstplekken.

Met dank aan Vepa/Rooie Peper voor de foto’s.