Projectinrichting Heuver

2022 was het jaar waarin wij Heuver mochten ondersteunen bij de transformatie van hun hoofdkantoor naar een toekomstbestendige werkomgeving. Wat begon als een reactie van onze afdeling projectinrichting op enkele kleine behoeften, groeide uit tot een ambitieus ontwerpproces waarin we de kans kregen om het werkelijk grondig aan te pakken. En met succes!

Het plan

Samen met onze partner Buro Wierda zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp, waarbij de belangrijkste uitgangspunten waren:

Optimale werkomgeving

Wanneer de werkomgeving goed is vormgegeven, kun je letterlijk mensen bij elkaar brengen. Indeling, verlichting, geluid en kleur zijn hierin belangrijke aspecten.

Passend bij de cultuur & identiteit

Wanneer het interieur een weerspiegeling is van de cultuur en identiteit van het bedrijf, kunnen medewerkers zich beter identificeren.

Het ontwerpproces

Het ontwerpproces leidde uiteindelijk tot een compleet en uitgebreid voorstel waarin alle verschillende onderdelen van het plan in een 3D presentatie werden toegelicht. Hieronder staan enkele ontwerpvoorbeelden weergegeven afkomstig uit ons voorstel.

Duurzaamheid

Vanuit Heuver kwam nadrukkelijk de wens naar voren om producten te gebruiken die oprecht duurzaam zijn. Bruinsma heeft op basis van deze wens gekozen om voor het grootste gedeelte van het projectmeubilair, de producten van meubelfabrikant Vepa uit Hoogeveen toe te passen. Daarnaast werden er bureaustoelen gekozen van Bèta uit Breda, net als Vepa onderdeel van de Fair Furniture Group. De interne stuurgroep van Heuver werd uitgenodigd om in Hoogeveen te gaan kijken in de showroom en fabriek.

De uitvoering

Na het proces van plannen maken en ontwerpen, werd het vertrouwen gegeven aan Bruinsma. Er is direct gestart met alle voorbereidingen om de uitvoering zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Er werd gewerkt aan een projectplanning en er zijn strakke afspraken gemaakt met de diverse leveranciers. Er werd een bouwoverleg gehouden waarin wij als Bruinsma Kantoor de coördinerende rol op ons namen.

De partijen die uiteindelijk mee hebben geholpen om dit plan uit te voeren waren:

Het resultaat

Bekijk het resultaat in deze mooie projectvideo:

En geniet van de onderstaande schitterende projectfoto’s, vastgelegd door fotograaf Ronald Zijlstra: