Brandkasten

Optimale bescherming van belangrijke documenten, functionaliteit en vormgeving zijn samengebracht in de brandwerende archiefkasten van Bruinsma Kantoor Efficiency. Toepassing van hoogwaardig SM-staal, brandvertragend isolatiemateriaal volgens DIN 4102 in deuren en wanden geven samen met de degelijke constructie en het dubbelbaard veiligheidslot een extra dimensie aan het begrip veiligheid. Onze brandkasten zijn ideaal geschikt voor documenten of bezittingen die u extra goed wilt beschermen of voor het opslaan van licht ontvlambare stoffen in uw werkomgeving.

Inbraakwerende kluizen

Er wordt bij een inbraakwerende kluis vaak gesproken over een ‘indicatie waardeberging’ om aan te tonen hoe goed u uw bezittingen kunt beschermen in de kluis. De inbraakwerende kluizen van Bruinsma Kantoor Efficiency zijn geschikt voor verschillende indicaties. Samen met u kijken wij graag welke inbraakwerende kluis het beste geschikt is voor uw situatie.

Indicatie waardeberging geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in een kluis is opgeborgen.Het is raadzaam altijd bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor de door u gekozen kluis staat aangegeven.

Waar moet u op letten?

Om u te helpen bij uw keuze leggen we u aan de hand van onderstaande vragen graag uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een goede kluis. Deze informatie is ook te vinden op de website van onze leverancier Nauta Security.

Wat moet er in de kluis worden opgeborgen?
Data op bijvoorbeeld een USB of dvd raakt sneller beschadigd bij een brand dan papier. Zij hebben een zwaardere bescherming nodig. Ook de hoogte van het geldbedrag of de totale waarde van uw kostbaarheden die u wilt opbergen in de kluis is van belang bij het kiezen van de juiste kluis.

Welke bescherming moet de kluis bieden?
Er zijn verschillende kluizen in omloop. Kluizen die alleen beschermen tegen brand of juist alleen tegen inbraak. Maar er zijn ook kluizen die beide beschermingen bieden.

Welk slot?
De keuze voor het juiste slot verdient zeker uw aandacht. Denk aan gebruiksgemak en mogelijkheden.

Waar wordt de kluis geplaatst?
Wanneer de kluis op een verdiepingsvloer wordt geplaatst, kunt u kiezen voor een kluis met een zwaardere normering, omdat de kluis bij een brand door de verdiepingsvloer kan zakken. Bent u op zoek naar een inbraak werende kluis, maar beschikt de ruimte waarin de kluis geplaatst wordt al over extra veiligheidsmaatregelen? Dan kunt u wellicht kiezen voor een kluis met een lagere normering.

Hierbij een aantal voorbeelden van producten die u kunt bestellen bij Bruinsma Kantoor Efficiency:

Bovenstaande brandwerende archiefkasten en kluizen kunnen worden besteld in onze webshop.