Wij, mensen, zijn eigenlijk maar een vreemd volk!

Deze blog gaat over Mark, kent u Mark?

Vraag iemand wat zijn of haar grootste wens is voor de rest van het leven en bijna iedereen zal ‘Gezondheid!’ antwoorden. Voor Mark geldt dit ook.

Ook niet zo vreemd natuurlijk, we willen allemaal graag gezond oud worden. Maar als we daarna kijken naar onze gewoontes, zijn die vaak erg tegenstrijdig met deze wens.

We weten allemaal vast wel dat te veel en te lang zitten ongezond is, Mark heeft dit ook al wel eens ergens gelezen.. het is zelfs indirect één van de grootste oorzaken van de sterfgevallen in ons welvarende land. Maar tóch is de dagindeling van Mark voor de gemiddelde werkende mens niet vreemd:

Mark zijn werkdag breekt aan. Hij maakt zich klaar om zich weer een hele dag vol in te zetten op de binnendienst van het bouwbedrijf waar hij voor werkt. Eerst even zitten en goed ontbijten, want anders is Mark niet te genieten. Hij geeft zijn kinderen en vrouw een zoen en daarna stapt Mark in zijn Stationwagon en rijdt, zittend, een klein half uurtje naar kantoor.

Hier aangekomen begint Mark zijn zittende werkdag en hij neemt ’s ochtends nog wat extra koppen koffie om zijn aandacht er goed bij te houden die 8 uur lang (succes!). In de middag ook even een paracetamolletje tegen die vervelende hoofdpijn. Om half 6 rijdt Mark, zittend, weer naar huis om daar direct aan tafel aan te schuiven en, zittend, te genieten van de hutspot die zijn vrouw heeft klaargemaakt. Nadat de kinderen naar bed zijn gebracht, ploffen Mark en zijn vrouw op de bank om daar de rest van de avond te genieten van hun favoriete Netflix-serie… zittend.


Oke; ik geef toe, dit is ietwat gechargeerd. Maar als ook maar de helft van bovenstaand verhaal voor u enigszins herkenbaar voorkomt heb ik slecht nieuws voor u; u zit te veel.

Bent u de werkgever of leidinggevende van Mark? Dan zou ik graag eens met u in gesprek gaan en aantonen dat het investeren in de gezondheid van uw medewerkers écht loont (voor Mark, maar ook zéker voor u!). En dat al binnen een jaar! U bent van harte welkom in onze showroom aan onze, in hoogte verstelbare, vergadertafel voor een zeer productief gesprek.

Bel me gerust, 06-82 30 50 69.

Groet,
Robin