Gezond en productief thuis werken: 5 belangrijke tips voor het thuiskantoor

Het lijkt erop dat werkend Nederland voorlopig nog zoveel als mogelijk thuis moet werken. Veel bedrijven zorgen op kantoor al voor een gezonde werkplek, maar hoe ga je hier thuis mee om? In deze blog geven wij vijf tips voor gezond en productief thuis werken.

TIP 1: Zorg voor afwisseling!

Organiseer je werk zo dat het gevarieerd is. Dit verhoogt de aandacht en verhoogt de effici├źntie op het werk.

TIP 2: Kies de juiste stoel!

Zorg ervoor dat de stoel uw bewegingsvrijheid niet beperkt, maar voldoende ruimte biedt. Het beste is om te kiezen voor een actieve stoel zoals de Aeris Swopper. Op deze stoel kunt u zelfs zittend op en neer bewegen, terwijl u uw rug- en buikspieren traint en uw tussenwervelschijven fit houdt. Op de Aeris Swopper maakt je lichaam dezelfde bewegingen als wanneer je loopt – ook al zit je!

Tip 3: Kies een fijne playlist!

Er gaat wat ons betreft niets boven een fijne playlist, maar zorg dat de muziek niet ten koste gaat van je concentratie. Wij horen veel goede ervaringen met Focus playlists. Hieronder staat een voorbeeld:

TIP 4: Zet een humane werkplek op!

Om fit en succesvol te kunnen werken in uw thuiskantoor heeft u een werkplek nodig die u aanmoedigt om te bewegen: een Active Home Office. Dit omvat een vastomlijnd werkgebied, een in hoogte verstelbaar bureau en ruimte om zich te bewegen.

TIP 5: Verplaatsen!

Doe kleine rekoefeningen tussendoor, bijvoorbeeld strek uw linkerarm over uw hoofd aan de rechterkant en strek deze 30 seconden uit. Verander dan de arm. Rekoefeningen helpen je lichaam te ontspannen en tegelijkertijd je hersenen van meer zuurstof te voorzien. En dat verhoogt op zijn beurt je concentratievermogen.

Sta steeds weer op, loop rond in je kamer terwijl je aan de telefoon bent en spring ter plaatse. Voelt het raar? Het maakt niet uit, je collega’s kunnen je nu toch niet zien (tip in het voorbijgaan: controleer je webcamstatus 😊) en het helpt echt om je bloedsomloop op gang te brengen.

Wil je de Aeris Swopper leren kennen? Neem dan contact met ons op. De Aeris Swopper ondersteunt de natuurlijke behoefte aan beweging van het menselijk lichaam, zelfs wanneer men zit. Het versterkt de rug en bevordert een rechte houding. De grijze cellen gaan aan de slag en je voelt je fit en tevreden. Dit gebeurt bijna helemaal vanzelf, gewoon door te zitten. Zo maakt de Aeris Swopper het mogelijk om actiever en gezonder te werken, vooral in het thuiskantoor. En daarbovenop is het ook nog eens leuk om te gaan knallen.

Alle producten en concepten van Aeris dragen bij aan een actieve en gezonde levensstijl. Ze laten beweging toe precies waar je het het minst verwacht, maar hebben het het meest nodig – terwijl je zit. En meer beweging heeft een positief effect op de gezondheid, het welzijn en de productiviteit. Dit is wetenschappelijk bewezen.

De nieuwe Aeris Swopper is niet alleen goed voor je rug – het oog is ook blij. Je kan kiezen uit meer dan 50 kleuren, stoffen en modellen. Met wielen of glijders en zelfs met een rugleuning, als u dat wilt. Het is niet echt nodig.

Neem contact met ons op, wij adviseren u graag over het ontwerp van uw thuiskantoor.