Zit-Sta bureaus

Veel mensen, misschien u ook, hebben last van rug- of nekklachten. Zij vinden hun werkplek niet comfortabel en hebben een vermoeid gevoel na een dag op kantoor.

Door dagenlang te zitten in een verkeerde houding is het moeilijk om productief aan het werk te zijn en bij veel mensen lukt dit dan ook niet. Door deze ‘verspilde’ tijd wordt er door het Nederlandse bedrijfsleven een hoop geld weggegooid en kan het moeilijk zijn om in een goede ‘workflow’ te komen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt tevens dat dagenlang zitten zorgt voor een vergrote kans op hart- en vaatziekten, een slechte conditie en rugklachten. Dit leidt tot verzuim, ontevredenheid en een slechte productiviteit van u en uw collega’s.

Wat zijn de 4 grootste voordelen van werken aan een zit-sta bureau?

Voordeel 1: voorkomen van fysieke ongemakken

Zoals u heeft kunnen lezen vergroot veel zitten de kans op fysieke klachten. Doordat de spieren de hele dag rust hebben, verzwakken ze. Hierdoor wordt de conditie minder goed en vaak zitten mensen ook nog eens in de verkeerde houding. Wanneer u in de juiste houding zit en dit afwisselt met staand werken, dan kunnen al deze gezondheidsrisico’s worden voorkomen. Dit scheelt niet alleen tijd en geld, maar ook een hoop ongemak. Uw personeel is immers uw grootste goed!

Voordeel 2: meer plezier bij het werk

Gezond personeel is blij personeel. Doordat werknemers fysiek gezond zijn zorgt dit ervoor dat werknemers vitaler en met meer plezier naar hun werk komen. Gezonde medewerkers werken efficiënter en effectiever. Vitale werknemers hebben minder kans op rug- en nekklachten en hierdoor zal het verzuim afnemen. Werknemers die blij zijn met hun werk hebben minder stress en zullen dus ook minder kans hebben op een burn-out of depressie.

Voordeel 3: hogere productiviteit

Uit onderzoek onder tweeduizend gebruikers van zit-sta bureaus blijkt dat mensen gemiddeld 15% productiever zijn wanneer zij aan een zit-sta bureau werken. Als u alle uren zou optellen die jaarlijks per werknemer ‘niet nuttig’ worden besteed, dan zal u zien hoeveel er bespaard wordt door te werken met zit-sta bureaus. Benieuwd naar onze berekening? Download ons E-book.

Voordeel 4: een kantoor met uitstraling

Een kantoor met zit-sta bureaus oogt niet alleen professioneel, maar straalt ook uit dat u de gezondheid van uw collega’s serieus neemt. Als klanten bij u op bezoek komen, dan zullen ze hierdoor een goed beeld krijgen van uw organisatie en is de kans waarschijnlijk groter dat zij zaken willen doen.

Kwaliteit zit-sta bureaus

Bruinsma Kantoor Efficiency heeft een ruime keuze aan zit-sta bureaus beschikbaar van verschillende Nederlandse en Europese topfabrikanten. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden of wilt u graag eens proef zitten en -staan? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten!

Download ons gratis e-book over dynamisch werken

Lees hoe u productiviteit en gezondheid snel stimuleert!

De feiten liggen er: met een zit-sta bureau maakt u werknemers productiever. Hoe brengt u uw organisatie van kampioen zitten naar kampioen staan? Lees het in mijn E-Book

Auteur: Robin Spiekman