Wat kan ergonomie voor mijn organisatie opleveren?

Steeds vaker wordt er gesproken over ergonomische bureaustoelen en werkplekken, maar wat houdt dit precies in?

De definitie van ergonomie is de wetenschappelijke studie over de relatie tussen mens en haar omgeving. Dit kan met vele omgevingen te maken hebben, maar in deze uitleg gaan wij de focus op ergonomische werkplekken leggen.

Over werkplekken zijn al lange tijd veel studies uitgevoerd. De uitkomst waar al deze onderzoeken op uitkomen is: Nederland is kampioen zitten. Nederlanders zitten namelijk het meeste van alle Europeanen. Dit klinkt misschien onbelangrijk, maar dit vele zitten kan veel nadelige gevolgen hebben. Een aantal van deze gevolgen zijn:

  1. Minder fit en energiek zijn
  2. Voeren ons werk minder goed uit
  3. Productiviteit wordt verlaagd
  4. Veel hogere kans op ziekteverzuim

Waarom zitten we zoveel?

De redenen dat wij meer zitten dan inwoners van andere landen lopen uiteen. Van de opmars van de computer en televisie tot aan het vele zitten dat op scholen aan kinderen wordt geleerd. Bruinsma pleit ervoor om meer aandacht aan dit onderwerp te schenken bij opleidingen om hier meer bewustzijn over te creëren.

Hoe kunnen we dit veranderen?

Ondertussen worden we steeds meer bewust van de negatieve effecten van ons gedrag. Door deze bewustwording kan er ook verbetering plaatsvinden. Bruinsma is te allen tijde druk bezig met het aanschaffen van producten welke dit gedrag kunnen verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan een zit/sta bureau, waardoor een kantoormedewerker niet verplicht is om de hele dag te zitten. Verder verkopen wij ook stoelen waarop beweging wordt gestimuleerd, maar ook de bureaufiets is een leuk nieuw concept waarop de medewerker kan fietsen terwijl hij aan het werk is. Dit soort verbeteringen zorgen er niet alleen voor dat de medewerker rugklachten voorkomt. Deze veranderingen zorgen er namelijk ook voor dat de hersenactiviteit en dus ook de werkproductiviteit en -effectiviteit worden verhoogd.

Gratis e-book!

Maar is dit het allemaal waard? Wij hebben een e-book geschreven waarin u precies kan lezen welke voordelen een goede ergonomische werkplek voor u allemaal kan meebrengen. Een aantal punten die worden behandeld in dit e-book zijn als volgt:

  • Hoe kan ik geld besparen door geld te investeren in mijn kantoor?
  • Hoe stel ik mijn werkplek in?
  • Wat zijn de vier grootste voordelen aan ergonomisch werken?
  • Het wetenschappelijke bewijs
  • Negen punten om op te letten bij het aanschaffen van een zit/sta werkomgeving.

Dit boek is hieronder gratis te verkrijgen.

Naam

Gratis proefopstelling

Nu u bovenstaand stuk heeft gelezen zult u het nut van ergonomisch meubilair begrijpen, maar welke oplossing past het beste bij u?

Wij komen het graag door middel van een proefopstelling met u uittesten. Heeft u hier belang bij? Neem dan contact met ons op en ervaar zelf het gemak van ergonomisch werken. Toch niet tevreden? De proefopstelling is compleet vrijblijvend, dus u hoeft hiervoor niks af te rekenen.

Onze contactgegevens