Heeft u last van een slechte akoestiek in kantoor?

Akoestiek in uw kantoor

Een slechte akoestiek in uw kantoor heeft veel nadelen. Zo kunt u vaak precies horen wat een collega aan de telefoon heeft besproken, ervaart u concentratieproblemen en voelen werknemers zich vaker vermoeid. Herkent u dit? Dan is het tijd om iets te doen aan de akoestiek in uw kantoor!

Akoestiek is een wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Doordat geluid zich als trilling door een ruimte beweegt, zorgt het voor veel klank en nagalm effect. In een ruimte met een ‘slechte’ akoestiek wordt geluid voornamelijk weerkaatst en niet geabsorbeerd. Maar hoe komt u dan tot een goede akoestiek? Daarmee helpen onze specialisten u graag!

Voordelen van goede akoestiek

Onderzoek van het Stress Research Institute in Stockholm heeft laten zien dat een goede akoestiek in uw kantoor zorgt voor 30% minder afleiding en stress. Een goede akoestiek in een kantoor doet veel voor medewerkers. Zo wordt er veel resultaat behaald op het gebied van spraakverstaanbaarheid en ontstaat er een betere concentratie. Uiteindelijk leidt een goede akoestiek tot minder ziekteverzuim en meer plezier op de werkvloer.

Akoestische oplossingen voor uw kantoor

Er zijn verschillende mogelijkheden om de akoestiek in uw kantoor te verbeteren. Vaak bereiken onze klanten effect met het toepassen van akoestiek op de werkplek met tussenwanden, het bekleden van kasten en het ophangen van zogenaamde akoestische clouds. In de projectinrichting wordt er vaak gebruik gemaakt van akoestische wandbekleding, plafondbekleding, stoffering en projecttapijt. Als leverancier van Huislijn Feltouch kunnen wij u esthetische akoestische oplossingen bieden door gebruik te maken van unieke en slimme ontwerpen voor alle ruimtes om spraakverstaanbaarheid, welzijn, concentratie en prestatie te verbeteren.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst bespreken wij samen met u de problemen waar u tegenaan loopt en bekijken wij uw kantoor. Samen bespreken we verschillende opties en laten wij u graag de mogelijkheden zien! Voordat we tot het echte advies en plaatsing overgaan, doen we een geluidsmeting op locatie om vast te stellen waar de problemen zich voordoen en wat de nagalmtijd is. Hiervan krijgt u van ons een akoestisch rapport. Blijkt dat wij uw akoestiek kunnen verbeteren? Dan gaan wij graag voor u aan de slag!